Turvallinen moottoripyörän ajaminen

Moottoripyörät ja niiden ajamisen tarkkuus

Moni voisi ajatella, että jos osaa ajaa autoa, osaa myös ajaa moottoripyörää. Jokainen moottoripyörällä ajaja tietääkin ettei asia näin ole. Vaikka aikanaan erillistä ajokorttia ei tarvittukaan moottoripyörän ajamiseen, mutta tähänkin tehtiin muutos vuonna 1990, jonka jälkeen moottoripyörän ajoon tarvittiin muutakin kuin B-luokan ajokortti. Autolla ajo on monella tapaa helpompaa ja yksinkertaisempaa. Missä sitten vaara piilee? Siitä lisää seuraavassa.

 

Kääntyminen

Suurin riski piilee kääntymisessä, koska se ei käytännössä mene samalla tavalla kuin autossa. Itseasiassa moottoripyörää käännetään kolmella eri tapaa. Kääntäminen hitaassa vauhdissa tapahtuu samaan tapaan kuin autossa eli ohjaimesta kääntämällä haluttuun suuntaan. Nopeammassa vauhdissa taas kääntyminen tehdään kallistamalla. Eli jos haluaa kaartaa vasemmalla pitää kallistaa ylävartaloaan oikealle, jotta kulkuväline lähtee kaartumaan oikeaan suuntaan. Tämä kääntötapa toimii vielä matalissa ajonopeuksissa. Kun puhutaan suurista nopeuksista, käytetään kääntymisessä ohjaustankoa, mutta toisin kuin ihan matalissa nopeuksissa, sitä ei niinkään käännetä vaan työnnetään. Pyörän liikkuminen perustuu hyrrävoimaan, ja jotta tämän voiman suunta saadaan muutettua, pitää rengasta saada edelleen kaarrettua. Tässä tapauksessa se tehdään ohjaustankoa työntämällä hieman eteenpäin, jos halutaan kääntyä vasemmalle, työnnetään oikeaa puolta, ja oikealle kääntyessä toisin päin. Kuulostaa yksinkertaiselta, mutta vaatii totuttelua, varsinkin autolla ajon jälkeen.

Hyvä myös muistaa kun käännytään, niin pyörän leveys tavallaan kasvaa. Tämä johtuu kaartumisliikkeestä, näin varsinkin kovassa vauhdissa. Pienessä vauhdissa tätä ongelmaa ei ole. Joten jos jostain välistä saattaa liikenteessä tuntua ihan helpolta ohittaa, kannattaa muistaa että kääntyessä tarvitaan huomattavasti enemmän tilaa.

 

Jarrutus

Toinen vaikea asia moottoripyörän ajossa on usein jarrutus. Tässä kuten muissakin kulkupeleissä oleellista on nopeus. Pyörässä on myös kaksi jarrua, joita tulisi käyttää samanaikaisesti. Ajokoulussa yleensä tehojarrutuksia harjoitellaan paljon, jotta yllättävissä tilanteissa jarrutus onnistuisi mahdollisimman hyvin. Pyöräilijän tulisi myös tiedostaa onko pyörät lukkiutumattomat vai ei.

 

Onko väliä onko kyseessä vanha vai uusi moottoripyörä

Ei ole niinkään väliä onko käytössä uusi mottoripyörä vai vanha. Tietysti vanha pyörä tarvitsee huoltoa enemmän, mutta jos ne on huolehdittu kunnolla, ei eroa ajamisen turvallisuudessa pitäisi olla. Ajoon tuo eroavaisuuksia erilaiset pyörämallit, kuten onko kyseessä katupyörä, maastopyörä tai vaikkapa skootteri. Moottoripyöriä myy esimerkiksi: Dailymotors Oy.